top of page
Parkstudio-Mo-barends-18-10-2017-009.jpg

Podcasting

Podcasts zijn razend populair. In Nederland luisteren bijna 9 miljoen mensen regelmatig naar podcasts. Het is dus een enorm krachtig en leuk medium.

Om jouw podcast uit te laten blinken boven alle andere podcasts, of om je zakelijke podcast zo professioneel mogelijk te laten klinken, is het belangrijk dat naast de content zelf, de geluidskwaliteit van hoog niveau is. Om daar te komen heb je een aantal dingen nodig, zoals een goede en herkenbare intro en outro tune, de juiste apparatuur om de sprekers op te nemen, een akoestisch zo droog mogelijke en geluid geïsoleerde ruimte zodat er geen ongewenste achtergrondgeluiden in de opname terecht komen en uiteraard professionele nabewerking van het opgenomen materiaal zodat alles netjes gebalanceerd is en daarmee prettig is om naar te luisteren. 

"De gezelligste podcast studio van Amsterdam!"

Wil je een podcast opnemen, of even sparren over jouw podcast idee? We bespreken graag de mogelijkheden zijn om in onze studio, of op locatie jouw podcast professioneel te produceren.

Neem contact op via +31 (0)20 412 4686, of stuur ons een bericht via Whatsapp of op info@parkstudio.com.

Mogelijkheden en diensten

PARK_Logo_P.png

Opname in onze studio's

Onze studio's bevinden zich aan de rand van het centrum van Amsterdam in stadsdeel Oud West en beschikken over high end akoestische en geluid geïsoleerde ruimtes. Hiermee garanderen we perfecte opnames zonder galm of afleidende geluiden op de achtergrond. 

PARK_Logo_P.png

High end apparatuur

Voor zowel opnames in de studio als op locatie, beschikken we over high end apparatuur. Per podcast bekijken we wat de beste manier is en met welke middelen, om de podcast op te nemen.

PARK_Logo_P.png

Sound design

Zijn er achtergrond geluiden of geluidseffecten nodig in je podcast? Geen probleem. Wij hebben ruime ervaring in het maken van sound design voor allerlei soorten projecten zoals commercials, animaties en kunst installaties.

PARK_Logo_P.png

Opname op locatie

De opnames verzorgen op locatie behoort ook tot de mogelijkheden. De kwaliteit is daarmee wat afhankelijker van de ruimte waar in opgenomen wordt, maar biedt als voordeel dat bijvoorbeeld werknemers niet naar onze studio's hoeven te komen, maar op kantoor de podcast kunnen opnemen.

PARK_Logo_P.png

Muziek

Herkenbare intro en outro muziek is iets wat je vaak hoort in podcasts. Wij helpen je graag de juiste tune te vinden, of een exclusieve tune voor je te componeren.

PARK_Logo_P.png

Audio nabewerking

Audio nabewerking is een essentieel onderdeel van de productie van een podcast. De stemmen worden in dit proces opgeschoond en opgefrist, alle "uhs" "ahs" en herhalingen worden indien gewenst verwijderd, de verschillende opgenomen lagen gebalanceerd en eventuele muziek op de juiste levels gemixt zodat alles netjes in balans is en zodoende prettig is voor de luisteraar om naar te luisteren.

Het podcast productie proces

Voortraject

In het voortraject bespreken we alle dingen die belangrijk zijn om te weten voordat we gaan opnemen. Waar gaan we opnemen? Hoe lang zal de opnametijd ongeveer zijn? Hoe veel gasten zijn er aanwezig? Zijn er mensen die online inbellen? Al dit soort vragen tackelen we in dit traject.

 

Muziek

De intro en outro muziek bepaalt mede de identiteit en sfeer van jouw podcast. Wij helpen je graag met passende, speciaal en exclusief voor jouw podcast door ons gecomponeerde muziek, of helpen je zoeken in de muziek libraries.

 

Opname

The big day! Wij zullen alles in het werk stellen om de opnames geheel vlekkeloos en ontspannen te laten verlopen. Jij en je gasten worden van alle gemakken voorzien en wij regelen de techniek.

 

Oplevering ruw opgenomen materiaal

Na de opnames ontvang je zo snel mogelijk het ruw opgenomen materiaal inclusief transcriptie zodat je er meteen naar kan luisteren en kan aangeven welke stukken er eventueel verwijderd, aangepast of zelfs opnieuw opgenomen moeten worden.

 

Audio nabewerking

Het finetunen van al het audio materiaal. We frissen de ruwe opnames op, verwijderen te lange stiltes, mond smakjes, "eeeh"s, "aaah"s en herhalingen, we balanceren en mixen netjes alle stemmen, muziek en evt sound design... en we zorgen dat het audio level correspondeert met de normen die gelden voor de verschillende podcast platforms. Alles om jouw podcast zo professioneel mogelijk te laten klinken en een zo prettig mogelijke luister ervaring te creëeren.
 

Oplevering master audio

Als jij helemaal tevreden bent leveren we je de final master file aan en kan je podcast live!

Wat onze podcasters zeggen

Parkstudio-Mo-barends-18-10-2017-008.jpg
Tala Halawa.jpg

Tala Halawa, Sowt Podcasting

Ever since our first communication, I could notice the level of professionalism. The staff was kind and responsive, the quality of the recordings was excellent., and despite the fact that we recorded scripts in Arabic - which is a foreign language for the staff - the sound engineer was able to engage with the content and realise when we needed to stop or do any amendments.  They send the materials immediately and are always punctual! 

bottom of page